Friday, January 18, 2008

Hei

Tsau.
Võistlustega on nüüdseks ühel pool. Samuti ka üleüldse purjetamisega Austraalias. Eile lõppes ära Sail Melbourne. Algatuseks ootasime kaldal mõned tunnid tuult, ausalt öeldes ei oskagi kohe öelda, mis juhtus, et jälle tugev tuul kohe lõunal ei tulnud. Igatahes, lõpuks tuligi tuul ja meid saadeti merele, mis oli väga tore, sest muidu olekski viimane sõit Austraalias tegemata jäänud.
See sõit, mis oli siis 9-s mõõduvõtt sel võistlusel, oli ka ainukeseks sõiduks, mis toimus vaiksemas ja keskmises tuules, nii 4-5 m/s. Sain stardist parimana minema ja kui päris aus olla, siis ei olnudki midagi erilist teha, kui vaid ülemise märgi poole sõita, täiesti vabas tuules ja uhkes üksinduses. Üleval märgis olin seega esimene! Allatuules tuli Uus-Meremaa päritolu James Sandall seevastu mulle koguaeg aina lähemale, lihtsalt liikus allamäge kiiremini, nagu suusatamiseski. Alumises märgis suutsin õnneks ennast siiski sisemiseks ning terve teise krüssu tal silmas istudes suutsin ka teist korda üleval märgis esimene. James oli kahjuks mul uuesti täiesti sabas ning allatuules ei suutnud teda kinni hoida, sellega sai tema mööda ning finishisse jõudsin siiski tubli teise kohaga. See oli väga ilus lõpp võistlusele ning tõestab veelkord, et vaikse tuulega võin ma kõike teha. Purjetamisega selleks korraks kõik, loodame Palmale vaikseid tuuli ja juba kohe-varsti saabki seal sõita.
Täna lähen üritan surfata ja lihtsalt niisama natukene puhata, enne homme hilisõhtust kojutuleku reisi algust.
Praeguseks nägemist ja Take Care!
Aaa...kokku lõpetasin hõbegrupi 31-na, seega suutsin tõusta siis veel 7 kohta hõbedas. Kokku olin seega 72, kokku oli meid 121. Väga hull polegi, arvestades, et terve võistlus tuulas.

No comments: